A legfinomabb hamburger buci!

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt

  • 2 dkg élesztő

  • 1 tojás sárgája

  • 4 ek. olaj

  • 2,5 dl tej

  • 1 tk. cukor

  • 1 tk só

Elkészítés

  1. A tejet langyosra melegítem és kb a felében felfuttatom az élesztőt a cukorral.Ezalatt egy tálba a többi hozzávalót belerakom és ha kész az élesztő hozzá öntöm és jól kidolgozom a tésztát még nem tapad már a kezemhez.
  2. Mikor ezzel megvagyok a tetejét kicsit megszórom liszttel és legalább 45 percig kelesztem meleg helyen.
  3. Ezután nedves kézzel kis bucikat formázok a tésztából és egy kiolajozott tepsibe rakom,megkenem a tojások fehérjével.
  4. A tetejére lehet szórni sajtot vagy különböző magvakat,majd hideg sütőbe tolom hogy még ott is keljen egy kicsit és addig sütöm még szép aranybarna nem lesz.

     

  5. Nagyon finom,puha és tömör bucikat kapunk,egyszerűen isteni finom és nem csak hamburgerhez hanem egyszerű szendvicsekhez is! 



Legnézettebb receptek