Áfonyás charlotte torta hozzáadott cukor nélkül,gluténmentesen,szénhidrát-csökkentett verzióban! :)

Hozzávalók

 

 

  • (24 cm átmérőjű formához)
  • 50 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék
  • 3 csapott evőkanál vaníliás eritrit
  • 6 db tojás
  • egy csipet só
  • édesítőszer ízlés szerint ( én kb. 1 teáskanál folyékony steviát használtam)
  • A piskóta tekercs elkészítése a linken található recept alapján készült el:
  • https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2016/01/extra-dietas-csokis-piskota-tekercs.html
  • a tekercs tölteléke: cukormentes házi baracklekvár
  • a krém hozzávalói:
  • 400 ml növényi habtejszín /kapható cukormentes változat is/
  • 100 ml áfonya joghurt / szintén kapható cukormentes változat/
  • 10 dkg áfonya
  • 1-2 ek. áfonyalé

Elkészítés

  1. A piskótát (a linken található recept alapján) megsütjük,majd még melegen szorosan feltekerjük egy konyharuhába, így hagyjuk kihűlni.

  2.  Mikor kihűlt kb. 2 ek. baracklekvárral megkenem,szorosan feltekerem és felszeletelem.

  3. Egy 24 cm átmérőjű jénai tálat folpackkal kibélelek és szorosan a piskóta szeletekkel kirakom a tál alját és szélét. (Hagyjunk meg pár szeletet a tetejére is!)

  4. A habtejszínt felverem,hozzáadom a joghurtot,áfonyát és áfonyalevet majd kézi robotgép segítségével elkeverem.

  5. A kész áfonyás krémet a piskóta szeletekkel kirakott tálba öntöm,elsimítom és a tetejét megpakolom a maradék piskóta szelettel. Hűtőbe rakom,hogy jól megdermedjen.

  6. Utolsó lépésként egy tányérra borítom a kész tortát,(leveszem róla a folpackot ) friss mentával díszítettem! 🙂


Legnézettebb receptek