Áfonyás-epres “réteges” fonott kalács kakaó és túrókrémmel töltve /Cukormentes,gluténmentes,csökkentett szénhidráttal/

Hozzávalók

120 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék
60 g eritrit ( én vaníliás eritritettel kevertem)
1 csipet só
2 g szódabikarbóna
80 g kókusztejszín
140 g langyos víz
4 db tojás

Az alap recept egy kakaós csiga recept,amit én megdupláztam és így készült el a kalács:

https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2016/01/dietas-kakaos-csiga-recept-paleo.html

A kakaós krémhez:

2 ek. kakaópor
édesítőszer
és annyi víz hogy sűrű kakaós krémet kapjunk

A töltelékhez:

250 g túró
kókusztejszín
vaníliás eritrit
10 dkg eper
10 dkg áfonya
édesítőszer ízlés szerint

 

Elkészítés

  1. A tészta száraz és folyékony hozzávalóit,mérjük ki külön edénybe majd öntsük egybe és dolgozzuk össze alaposan. Hagyjuk pihenni 10 percig.

  2. A vaníliás túrókrémet a gyümölcsök kivételével,botmixer segítségével keverjük sűrű krémmé. /Annyi kókusztejszín kerüljön a krémhez,hogy egy egész sűrű túrókrémet kapjunk.Én lassan adagoltam,ezért sem írtam mennyiséget./

  3. Amikor letelt a pihentetési idő,a tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk és 3 részre osztjuk.

  4. Kinyújtjuk egyesével vékonyabb lapoknak. Mindegyik tésztalapot megkentem a túrós és kakaós krémmel,majd 2 lapba felkarikázott epret,1 lapba áfonyát szórtam.

  5. Ezután szorosan feltekerjük a tésztát amit kókuszzsírral kikent tepsibe szépen összefonunk és 1 db felvert tojással megkenjük.

  6. 160 °-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés programon) 40 perc alatt készre sütjük. /Tűpróbával ellenőrizzük,ha nagyon sülne a teteje takarjuk le sütőpapírral. /

  7. Várjuk meg amíg teljesen kihűl a kalács és szeletelhetjük is! 🙂




Legnézettebb receptek