Almás-csokis muffin

Hozzávalók: (kb. 20 db-hoz)

3 tojás

15 dkg cukor

1 vanília rúd vagy vaníliás cukor

15 dkg vaj

1 csipet só

30 dkg liszt

1 cs. sütőpor

15 dkg étcsoki

2 nagyobb alma

pici fahéj ízlés szerint

Elkészítés: 

1. A tojást a cukorral és a vaníliával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat.

2. A lisztet összekeverjük a sütőporral,sóval és a fahéjjal,ezután belekeverjük a tojásba.

3. Az almát megtisztítjuk és felkockázzuk.  A csokoládét szintén felkockázzuk vagy apró darabokra tördeljük és beleforgatjuk a tésztába.

4. Ezután a masszát a muffin formába kanalazzuk,-legalább 3/4-ig legyen a kis formánk- és 180° -os sütőben (alsó-felső sütés , légkeverés programon) 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!

Legnézettebb receptek