Almás pite gluténmentesen,hozzáadott cukortól mentesen,minimális szénhidráttal!

Hozzávalók

24 cm átmérőjű formához

A tésztához:

110 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék
2 ek. eritrit
1 teáskanál vanília aroma
1 citrom reszelt héja
3 g szódabikarbóna
1 csipet só
20 g folyékony kókuszolaj
2 db tojás
4 db tojásfehérje
130 g langyos víz

Az almás töltelékhez:

10 db közepes méretű alma
1/2 citrom kifacsart leve
1 citrom reszelt héja
2-3 ek. eritrit
1 teáskanál vanília aroma
őrölt szerecsendió,fahéj,szegfűszeg ízlés szerint

A tetejére: 1 tojássárgája , a tészta szórásához kb. 5 dkg apró szemű zabpehely ledarálva

A forma kikenéséhez : 1 ek. folyékony kókuszolaj

Elkészítés

  1. A tészta száraz és folyékony hozzávalóit keverjük ki külön,ezután öntsük össze és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze alaposan. Hagyjuk pihenni legalább 10 percig.

  2.  Ezalatt az almákat megtisztítjuk,és lereszeljük. Hozzáadjuk a fűszereket saját ízlésünk szerint,összekeverjük és hagyjuk állni.

  3.  A tésztát 2 részre osztom,az egyik részét vékonyra nyújtom és kókuszolajjal kikent formába nyomkodom és villával óvatosan megszurkálom.

  4. A zabpelyhet ledarálom és megszórom vele a tésztát.

  5. Az almás tölteléket kinyomkodom és a formába rakom.(Ne sajnáljuk,rakjunk bele bőven tölteléket!) Én a tetejére még felszeleteltem egy almát amit megszórtam fahéjjal és eritrittel. 🙂

  6.  A tészta másik feléből a tetejére készíthetünk díszítést vagy egyszerűen csak fedjük be vele a pitét!

  7. A pite tetejét kenjük meg a tojássárgájával,ezután a pitét előmelegített sütőben (alsó-felső és légkeverés programon) 170 °-on  40 perc alatt süssük szép barnára.



Legnézettebb receptek