Baconbe tekert csirkemell,párolt rizzsel és cékla salátával!

Hozzávalók

A csirkemellhez:

1 egész csirkemell
só,bors
majoránna
20 dkg szeletelt bacon
1 tk. vaj
0.5 dl víz

A párolt rizshez:

1 bögre rizs
2,5 bögre víz
2 ek. kókuszolaj
só,bors

A céklához:

1 közepes méretű cékla reszelve
ecet,víz,só és édesítőszer keveréke ízlés szerint

Elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítom és felszeletelem,majd fűszerezem és picit állni hagyom.

  2. Ezután a bacon csíkokkal beborítom a csirkemell szeleteket.

  3. Egy hőálló tálat vékonyan kikenek vajjal és belefektetem a csirkemellet,majd egy nagyon kevés vizet öntök alá.

  4. Előmelegített sütőben 200°-on alsó-felső programon szép pirosra sütöm.

  5. A rizst a kókuszolajon lepirítom (lehet alá vágni vöröshagymát is) majd felöntöm a vízzel,fűszerezem. Forrás után kb. 5 percig még főzöm,ezután letakarom és hagyom hogy magába szívja a maradék vizet,közben többször átkeverem.

  6. A céklát megfőzöm és miután kihűlt megtisztítom!(Melegen könnyebben lejön a héja.)

  7. Ezután lereszelem és készítek rá ízlés szerint egy ecetes levet,majd összekeverem!(Nyersen is ugyanígy el lehet készíteni ezt a salátát!)

Miután megsült a csirkemell,tálalok! Finom,omlós lesz a hús és tökéletes párosítás a rizzsel és a cékla salátával! 🙂 Jó étvágyat!

 

Legnézettebb receptek