Bundázott alma /hozzáadott cukortól mentes,gluténmentes,szénhidrátcsökkentett/

Hozzávalók

 ( 3-4 db nagyobb almához vagy 6 db kisebb almához)

75 g Szafi reform gluténmentes szénhidrát-csökkentett palacsinta lisztkeverék
1 csipet só
1 tk. vaníliás eritrit
8 g kókuszolaj + a sütéshez
2 db tojás
170 g víz

A hempergetéshez: vaníliás eritrit + fahéj

Elkészítés

  1. Kézi habverővel keverjük ki a vizet,tojást,folyékony kókuszolajat,sót majd adjuk hozzá a lisztkeveréket,eritritet és gyors mozdulatokkal keverjük ki. Ezután pihentessük 15 percig.
  2. Az almákat mossuk meg,szedjük ki a magházat és vágjuk vastagabb szeletekre.
  3. Miután letelt a 15 perc,forgassuk az alma szeleteket a palacsinta tésztába.
  4. Hevítsünk egy serpenyőbe kókuszolajat (kb. 2 evőkanál) és süssük meg az alma mind a két oldalát.
  5. Miután megsült az alma,picit hagyjuk hűlni de még melegen forgassuk meg fahéj és vaníliás eritrit keverékébe. Ezután fogyaszthatjuk is! 🙂

 

 

Csak ajánlani tudom,hiszen gyorsan elkészül,nagyon finom és egészséges alapanyagokból készül,diétába tökéletesen beilleszthető! 🙂

A tészta receptje,Szafi blogjáról van én csak kiegészítettem saját ízlésemnek megfelelően! 🙂
 









Legnézettebb receptek