Citromos-fokhagymás pontyfilé petrezselymes újburgonyával és zöldsalátával

Hozzávalók

2 nagy pontyfilé
4 gerezd fokhagyma
fél citrom kifacsart leve
só,bors ízlés szerint
a sütéshez: vaj

fél kg újburgonya
1 db vöröshagyma
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
őrölt pirospaprika
olíva olaj
só ízlés szerint

salátalevél
paradicsom
paprika
lila hagyma
fűszeres feta sajt

 

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a burgonyát,kockázzuk fel és enyhén sós vízben főzzük puhára.

  2. Olíva olajon pirítsuk meg a hagymát,amikor elkészült vegyük le a tűzről adjunk hozzá ízlés szerint pirospaprikát és apróra vágott petrezselyemzöldet. Ezzel forgassuk össze a megfőtt burgonyát.

  3. A halat mossuk meg,irdaljuk be és sózzuk,borsozzuk.

  4. Egy serpenyőben hevítsünk vajat és rakjuk bele a pontyfiléket (a bőrös része legyen alul).

  5. Miközben szépen pirul a hal,locsoljuk meg a citromlével,nyomjuk rá a fokhagymát,és oszlassuk el rajta.

  6. Amikor megpirult a bőre, fordítsuk meg és pirítsuk meg a hal másik oldalát is. Mivel vékony szeletek,így kb. 15-20 perc alatt tökéletesen át is sül.

  7. A zöldsalátához,tisztítsuk meg a zöldségeket,aprítsuk fel és forgassuk össze a fűszeres feta sajttal.

 

Ezután tálalhatjuk is! Egy laktató de mégis könnyed főételt kapunk,ami kiváló ebédre vagy akár vacsorára kevesebb burgonyával vagy akár anélkül tálalva! 🙂 Jó étvágyat!​

Legnézettebb receptek