Citromos kuglóf

Hozzávalók

22 cm átmérőjű formához!

A tésztához: 

  • 24 dkg vaj

  • 24 dkg porcukor (én édesítőszerrel készítettem ez ízlés szerint mehet)

  • 1 vaníliarúd kikapart belseje

  •  2 citrom reszelt héja és egy fél citrom kifacsart leve

  •  4 tojás

  • 24 dkg liszt

  •  1 csapott tk. sütőpor

  • liszt és vaj a forma kikenéséhez

A bevonathoz:

  • 12 dkg porcukor

  •  kevés citromlé

  •  dió,mandula,pisztácia ami szimpatikus,durvára törve!

Elkészítés

  1. A sütőt 160°-ra előmelegítem. A formát kivajazom és lisztezem.

  2. A vajat a porcukorral ,vaníliával a citrom héjával és levével habosra keverem majd folyamatos keverés mellett hozzáadom a egyesével a tojásokat.

  3. Ezután beleszórom a sütőporral elkevert lisztet és jól összekeverjük.

  4. Ezután a formába öntöm a masszát és kb egy óra alatt megsütöm,tűpróbával ellenőrzöm hogy megsült-e a kuglóf!!

  5. A mázhoz a porcukrot a citromlével habosra keverem és a kihűlt kuglófra öntöm,majd megszórom a durvára tört magvakkal!

  6. Gyors és isteni finom süti!! 🙂

 

Legnézettebb receptek