Citromos-túrókrémmel és házi baracklekvárral töltött palacsinta torta! /cukormentes,gluténmentes,zsírszegény/

Hozzávalók

  • (a recept 1 adagnak felel meg, én dupla adagot készítettem így lett 16 db palacsintám)

  • 80 g Szafi free kakaós zabpuding

  • 1 g só

  • 3 db tojás

  • 300 g víz

  • édesítőszer ízlés szerint

  •  

  • A töltelékhez:

  • 250 g zsírszegény túró

  • 3 ek. tejföl

  • 1 citrom reszelt héja

  • 1,5 dl tej

  • édesítőszer

  • + házi cukormentes baracklekvár

  •  

  • A tetejére házi készítésű ‘nutella’ golyók és virág került!

Elkészítés

 

  1. A tésztához a hozzávalókat,egy tálba kimértem és robotgéppel összekevertem.

  2. (Ha csomós maradna a tészta,öntsük turmixgépbe és így keverjük simára!)

  3. Ezután hagytam pihenni a tésztát legalább 20 percig hogy a zab jól megszívja magát!

  4. A palacsinta alap a pihentetés végén még folyékony lesz,de így kell kisütni!

  5.  Minden sütés előtt átkevertem a tésztát,mert a liszt leülepedhet az aljára!

  6. Felmelegítettem a palacsintasütőt közepes hőfokra! Ne legyen forró a serpenyő mert akkor megég a tészta vagy nagyon lyukacsos lesz.

  7. Sütés előtt de és közben is megkentem a serpenyőt kókuszzsírral,így sütöttem ki a palacsintákat,mind a két oldalát kb 1-2 percig sütöttem! (akkor fordítottam meg amikor a tészta széle elkezdett kunkorodni).

  8. A túrókrém hozzávalóit egy tálban,botmixer segítségével csomómentesre kevertem.

  9. Miután kisültek a palacsinták,túrókrémmel és a baracklekvárral rétegeztem.

  10. Utolsó lépésként pedig megdíszítettem,saját készítésű ‘nutella’ golyókkal és virággal a tetejét! 🙂

 




Legnézettebb receptek