Citromos túrókrémmel töltött amerikai palacsinta torta,friss eperrel és mentával,hozzáadott cukor nélkül kókuszlisztből!

Hozzávalók

kb. 14 db amerikai palacsintához

3/4 bögre kókuszliszt
3 dl tej
5 db tojás
1 tk. sütőpor
egy csipet só
1 csapott mokkás kanál fahéj (természetesen elhagyható)
édesítőszer ízlés szerint

A sütéshez: kb. 1,5 dl kókuszolaj

A citromos túrókrémhez :

30 dkg zsírszegény túró
5 ek. zsírszegény natúr joghurt
1 citrom reszelt héja
édesítőszer ízlés szerint

A tetejére: friss eper és menta került!

Elkészítés

  1. A tojásokat egy tálba ütjük és felverjük,majd hozzáadjuk a tejet és az édesítőszert.

  2. A kókuszlisztet,a sütőport és a sót egy külön tálba elkeverjük,hozzáöntjük a tojásos keverékhez és csomómentesre elkeverjük. Ezután állni hagyjuk,hogy a kókuszliszt jól megszívja magát.

  3. A túrókrém hozzávalóit egy tálba öntjük és botmixer segítségével krémesre keverjük.

  4. Mikor megszívta magát a liszt,egy serpenyőben kókuszolajat hevítünk és megsütjük a palacsintákat. (Én mindegyik palacsinta előtt vékonyan megkentem a serpenyőt kókuszolajjal.)

  5. Amikor a palacsinták elkészültek,a citromos túrókrémmel rétegezzük,friss eperrel és mentával díszítjük a tetejét!




Legnézettebb receptek