Csirkemell bársonyos póréhagymás-gombamártással és petrezselymes bulgurral!

Hozzávalók

  • 2 egész csirkemellfilé

  • 1 póréhagyma

  • 6 nagyobb csiperke gomba

  • 5 szál friss kakukkfű

  • 1-2 ek. kókuszzsír

  • 250 ml tejszín (8%-os)

  • 3 ek. natúr joghurt

  • só és bors ízlés szerint

  • A bulgurhoz:

  • 1 pohár bulgur

  • másfél pohár víz

  • 1 tk. kókuszzsír

  • 3 szár petrezselyemzöld

  • só és bors ízlés szerint

 

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmosom és szeletekre vágom,majd sózóm és borsozom.

  2. Serpenyőbe kb. 1 ek. kókuszzsírt hevítek és belerakom a csirkemell szeleteket a kakukkfű ágakkal és megpirítom mind a két oldalát majd lefedem és készre párolom.

  3. Amikor elkészült a csirke,tányérra szedem és fóliával letakarom.

  4. A póréhagymát és a gombát megtisztítom és alaposan leöblítem,majd apró darabokra vágom.

  5. Ugyanabban a serpenyőben amiben a hús sült ismét kb. 1 ek. kókuszzsírt hevítek, hozzáadom a póréhagymát és a gombát,sózom és borsozom majd picit fedő alatt puhára párolom.

  6. Mikor megpárolódott leveszem a fedőt és elfőzöm a vizet amit a zöldségek engedtek.

  7. Külön tálba belerakom a natúr joghurtot,és a tejszínt ha szükséges rakok hozzá egy pici sót és borsot majd homogénre keverem.

  8. Mikor elfőtte a levét a zöldség lassú tűzön felöntöm a tejszínes keverékkel és sűrű szószt főzök belőle.

  9. A bulgurhoz:

  10. Ismét 1 tk. kókuszzsírt hevítek és megpirítom rajta a bulgurt majd felöntöm a vízzel és készre főzöm. (Akkor zárom el amikor még van rajta egy pici víz,így letakarom és megvárom míg magába szívja a maradék vizet,ezalatt néha megkeverem.) A tetejére pedig friss petrezselyemzöldet szórok.









Legnézettebb receptek