Csirkemell csónakok,spenótos-paradicsomos töltött gombával!

Hozzávalók

  • A csirkemell csónakokhoz:
     

  • egy fél csirkemellfilé

  • 1 kisebb paradicsom

  • egy fél fej lila hagyma

  • 1 csomag mozzarella

  • só,bors ízlés szerint

  • A paradicsomszószhoz:

  • 200 ml paradicsompüré

  • 1 nagy paradicsom

  • só,bors,kb 5 friss bazsalikomlevél,majoránna,oregánó

  • A töltött gombához:

  • 5 db nagyobb barna csiperke

  • 10 dkg zsírszegény túró

  • 1 tojás

  • 5 levél friss bazsalikom

  • 10 dkg friss spenót

  • 2 gerezd fokhagyma

  •  só,bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A csirkemellet felszeletelem,mind a két oldalát sózom és borsozom majd kókuszzsírral kikent hőálló tálba fektetem.

  2. A tetejére rakom a paradicsomkarikát,lila hagyma karikákat és a mozzarellát ,így sütöm készre. 

  3. (200°-on kb. 25-30 perc alatt)

  4. A töltött gomba elkészítése:

  5.  a paradicsompüréből és a felkockázott paradicsomból a fűszerekkel sűrű szószt főzök.

  6. a gombákat megtisztítom és megmosom majd egy kicsit kikaparom a belsejét és hőálló tálba rakom

  7. a gomba aljára először a paradicsomszószból kanalazok

  8. a spenótot és a fokhagymát pici olíván megdinsztelem

  9. ezt hozzákeverem a túróhoz és bazsalikomlevéllel megszórom majd hozzáadom a tojást és    sóval,borssal jól kikeverem.

  10. a paradicsomszószra a spenótos-túrós masszából kanalazok.

  11.  a tetejére mozzarellát vágok és így sütöm készre a gombát szintén 200°-on kb. 20 perc alatt.







Legnézettebb receptek