Csirkemell torta padlizsánnal és paradicsommal!

Hozzávalók

  • 2 egész csirkemell

  • 15 dkg pulykamell sonka

  • 1 nagyobb padlizsán

  • 3 nagy paradicsom

  • 2 csomag mozzarella

  • 2 ek. tejföl

  • 1 nagyobb fej lilahagyma

  • 1 ek. kókuszzsír + a forma kenéséhez

  • 5-6 ág friss bazsalikom

  • 4 ág friss kakukkfű

  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Először is a csirkemellet megmosom és felcsíkozom majd a lilahagymát megtisztítom és félhold alakúra vágom.

  2. Egy serpenyőben 1 ek. kókuszzsírt hevítek és megpirítom rajta a csirkemellet,hagymát és kakukkfüvet a végén pedig sózom és borsozom.

  3. Eközben a padlizsánt a paradicsomot megmosom és felkarikázom.

  4. Mikor megpirult a csirkemell,picit hűlni hagyjuk.

  5. Fogunk egy kerek formát amit kikenünk kókuszzsírral és belefektetem a pulykamell sonkát úgy hogy fedjék egymást a szeletek és picit a forma szélére tapadjon.

  6. Amikor a csirkemell már nem forró 2 ek. tejföllel jól összekavarjuk,ha szükséges utána fűszerezünk.

  7. Ezután elkezdjük a torta rétegezését a következőképpen:

  8. a pulykamell sonka az alja,erre jön rá a felkarikázott padlizsán úgy hogy fedjék egymást itt is a szeletek.Ezt picit sózom és borsozom,majd erre jönnek a paradicsom karikák és a bazsalikom levelek,

  9.  a következő réteg a csirkemell lesz,

  10. a csirkemellre most a paradicsomot rakom először és erre jön ismét egy réteg padlizsán amit szintén sózok és borsozok,

  11. a tetejére egy újabb adag csirkemell jön és erre szórom a bazsalikomot és a végén befedem a mozzarellával.

  12. 200 °-ra előmelegített sütőben készre sütöm 30 perc alatt.

  13. Mikor elkészült, érdemes egy tálcán szétnyitni a formát mert a paradicsom és a padlizsán picit levet ereszthet.











Legnézettebb receptek