Csőben sült brokkoli, mozzarellás besamellel!

Hozzávalók

  • 1 fej brokkoli

  • 5 dkg vaj

  • 3 dl tej

  • 1 púpozott evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt

  • 1 cs. light mozzarella

  • frissen őrölt só és bors

  • frissen reszelt szerecsendió ízlés szerint

  • 2 gerezd zúzott fokhagyma

  • 5 dkg reszelt trapista

  • A hőálló tál kenéséhez pedig 1 tk. olvasztott kókuszzsír!

Elkészítés

A brokkolit megmosom,rózsáira szedem és enyhén sós vízben félig megfőzöm.
 (a víz forrása után kb. 5 perc)

Ezután fogok egy hőálló tálat és olvasztott kókuszzsírral kikenem,a félig megfőtt és lecsepegtetett brokkolit belefektetem majd frissen őrölt sóval és borssal megszórom.

Ezután elkészítem a sajtos besamelt :

A vajat felhevítem és a lisztet megpirítom rajta,majd felöntöm a tejjel. Beleszórom ízlés szerint a sót,borsot,szerecsendiót és a zúzott fokhagymát majd felfőzöm.
Amikor ezzel megvagyunk hozzáadom a felkockázott mozzarellát és megvárom még a sajt elolvad benne!

 Egy gyönyörű,ízes mártást kapunk amiben nyúlni fog a sajt..imádoom!!!

 A kész mártással nyakon öntöttem a brokkolit,megszórtam reszelt sajttal és előmelegített sütőben (180°,alsó-felső sütés) gyönyörű aranybarnára sütöttem! Kb. 30 percig sütöttem! 🙂
 





Legnézettebb receptek