Csokis charlotte

Hozzávalók: (kb. 24 cm átmérőjű formához)

30 db babapiskóta
12 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
3 dkg cukor vagy 1 teáskanál folyékony édesítőszer
4 tojás
3 dl kávé

a tetejére:

15 dkg étcsokoládé
4 evőkanál tejszín

Elkészítés:

1. A csokoládét kis darabokra tördeljük, hozzáadjuk a vajat és vízgőz felett felolvasztjuk majd simára keverjük. Hozzáadjuk a cukrot/ édesítőszert és elkeverjük, majd egyesével belekeverjük a tojások sárgáját.

2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojásos csokikrémet levesszük a tűzről és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.

3. Egy tortaformát vagy jénai tálat alufóliával kibélelünk és néhány babapiskótát kereszt alakban az aljára teszünk. A többi babapiskótát egyesével gyorsan megmártjuk a kávéban, majd a forma alját kirakjuk , és a szélein állítva körben is elhelyezzük szorosan egymás mellett.

4. A tojásos csokikrémet a babapiskóta közé öntjük és egy sor kávés babapiskótával befedjük.

(Ha a formából kilógna a babapiskóta amit a széléhez állítottunk, vágjunk le nyugodtan a végéből!)

5. A piskóták tetejére rakjunk egy nagy lapos tányért és súlyozzuk le pl. egy vastagabb könyvvel. Legalább egy éjszakán át, de akár egy egész napon át is hagyhatjuk hideg helyen pihenni, hogy jól összeálljon és megdermedjen a piskóta a csokis krémmel.

6. A mázhoz, a csokoládét a tejszínnel együtt megolvasztjuk és simára keverjük ,így öntjük le vele a charlotte tetejét. Amikor megszáradt a tetején a máz, átrakhatjuk egy másik tányérra és díszíthetjük kedvünk szerint. Hűtőben tároljuk!

Megéri elkészíteni, jó nassolást! 🙂

Legnézettebb receptek