Csokoládés-kókuszkrémes cupcake eperrel! Cukormentes,gluténmentes,szénhidrát-csökkentett!

Hozzávalók

A tésztához : /8 db muffinhoz/

140 g Szafi refrom étcsokoládé ízű muffin lisztkeverék
4 db tojás
20 g kókuszolaj
70 g víz
40 g vaníliás eritrit

A krémhez:

80 g Szafi reform kókuszos desszert krémalap
2,5 dl tej
ízlés szerint édesítőszer

A tetejére: 8 db friss eper került  és 3 dkg cukormentes étcsokoládé 1 teáskanál kókuszolajjal felolvasztva.

Elkészítés

  1. A tészta folyékony hozzávalóit összekeverem egy tálban,majd hozzáöntöm az étcsokoládés muffin lisztkeveréket és csomómentesre keverem!

  2. A szilikonos muffin formát kikenem kókuszolajjal és a tésztát eloszlatom 8 db formában.

  3. Előmelegített sütőben 180 °-on (alsó-felső sütés) 20 perc alatt készre sütöm a muffinokat. / Tűpróbával ellenőriztem ! / Amikor megsült,kiszedem a formából és hagyom teljesen kihűlni.

  4. Ezalatt elkészítem a krémet: A kókuszos krémalapot kikeverem a tejjel és az édesítőszerrel,majd hagyom állni legalább 10 percet!

  5. A kihűlt muffinok tetejére rákenem a kókuszos krémet,feldíszítem a felszeletelt eperrel és meglocsolom az olvasztott étcsokoládéval.

Legnézettebb receptek