Csokoládés-tejszínhabos epertorta! (hozzáadott cukortól mentes,gluténmentes,szénhidrát csökkentett)

Hozzávalók

 18 cm átmérőjű tortához

A tésztához:

140 g Szafi reform étcsokoládés muffin lusztkeverék
4 db tojás
2-3 dkg vaníliás eritrit
70 g víz
20 g kókuszolaj

A krémhez:

300 ml növényi tejszínhab /cukormentes/
10 g habfixáló
fél kg eper

Díszítésnek: cukormentes ét- és fehér csokoládé,kb. fél kg eper
 

Elkészítés

  1. A tészta száraz és folyékony hozzávalóit mérjük ki egy külön tálba,majd öntsük össze,keverjük csomómentesre és hagyjuk állni 5-10 percig.

  2. Öntsük a tésztát szilikonos sütőpapírral bélelt formába vagy szilikon formába. Előmelegített sütőben 180°-on alsó-felső sütés programon kb. 25 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük.

  3. Miután megsült hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.

  4. Verjük fel félkeményre a habtejszínt,adjuk hozzá a habfixálót és ezután verjük fel kemény habbá. Ha szükséges édesíthetjük.

  5. Tisztítsuk meg az epret és szeleteljük fel. Ha kihűlt a tészta,vágjuk ketté és kenjük meg a tejszínhab felével majd pakoljuk tele a felszeletelt eperrel. Ezután vonjuk be a külsejét a hab másik felével.

  6. Utolsó lépésként,csokoládéba mártott eperrel díszítsük meg. Rakjuk a hűtőbe dermedni és ezután szeletelhetjük is! 🙂

 



Legnézettebb receptek