Csörögefánk,áfonyaszósszal és csokoládéval (Cukormentes,gluténmentes,szénhidrátcsökkentett,tejmentes,élesztőmentes)

Hozzávalók

a tésztához: / 7 db fánkhoz/

90 g Szafi reform fánk por
1 citrom reszelt héja
1 db tojás
3 db tojásfehérje
20 g víz

a forgatáshoz: vaníliás eritrit

az áfonyaszószhoz:

12 dkg fekete áfonya
1 ek. áfonyalé vagy víz /elhagyható/
1 teáskanál vaníliás eritrit
egy csipet fahéj

és a tetejére cukormentes étcsokoládé került.

+ kókuszolaj a tepsi és fánkok kenéséhez.
 

Elkészítés

  1. A fánkport keverjük el a reszelt citromhéjjal.

  2. Egy másik tálban mérjünk ki 20 g vizet,majd adjuk hozzá az 1 egész tojást,és a 3 db tojásfehérjét,és alaposan keverjük el,végül adjuk hozzá a citromhéjas fánkport.

  3. Dolgozzuk sűrű,folyékony csomómentes krémmé majd hagyjuk pihenni 25 percig. Ezután kissé lágy de gyúrható tésztát fogunk kapni.

  4.  Lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát,nyújtsuk ki és vágjunk belőle rombuszokat,aminek a közepébe vágást ejtünk és a vágáson keresztül átfordítjuk az egyik sarkát.

  5. Kókuszolajjal alaposan megkent,sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a fánkokat.

  6. A fánkok tetejét is kenjük le kókuszolajjal és 180 °-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés légkeverés programon) süssük meg 15-18 perc alatt.

  7. Mikor kivettük a fánkokat,hagyjuk hűlni de még melegen forgassuk meg vaníliás eritritben.

  8. Az áfonyaszósz hozzávalóit főzzük össze, picit összenyomkodhatjuk az áfonyaszemeket de nem szükséges. Főzzük addig,míg el nem fő az áfonya leve így nincs szükségünk sűrítő anyagra!

Ezeket a csodás csörögefánkokat olvasztott cukormentes csokoládéval megcsorgattam és az áfonyaszósszal is meglocsoltam! Mennyei finom lett! Mindenkinek csak ajánlani tudom! 🙂
Jó étvágyat! 🙂

A fánk alapreceptjét megtaláljátok itt is -> https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2016/04/extra-dietas-glutenmentes-light-paleo.html  illetve a fánk lisztkeverék zacsi hátulján is! 🙂


Legnézettebb receptek