Cukor-glutén és laktózmentes:Gesztenyés-kekszes szelet

Hozzávalók

(1 kisebb méretű tepsihez.ebből kb. 10 nagy szelet sütemény lesz! )

A tésztához :

280 g Szafi reform étcsokoládés muffin lisztkeverék
8 db tojás
20 g kókuszolaj
70 g víz
40-50 g eritrit

A tészta elkészítését ezen a linken megtaláljátok:
https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2016/05/csokis-glutenmentes-paleo-muffin.html

A pudinghoz:

2 csomag cukor és gluténmentes pudingpor
6 dl tej
folyékony stevia ízlés szerint

A gesztenyés krémhez:

40 dkg cukormentes gesztenyemassza
3 ek. cukormentes baracklekvár
2 ek. cukormentes kakaópor
1 csomag gullon cukormentes keksz
3 dl tej
folyékony stevia ízlés szerint

ha nem lett elég sűrű a gesztenyés krém,nyugodtan adhatunk hozzá 1 csomag zselatint! (Elrontani nem fogja! 🙂 )

A tetejére : 1 tábla cukormentes étcsokoládé és egy kevés kókuszolaj.

 

Elkészítés

  1. A tészta száraz és folyékony hozzávalóit külön tálba elkeverjük,majd összeöntjük és csomómentesre keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és 180°-on alsó-felső sütés programon 20 perc alatt megsütjük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni!

  2. Ezalatt elkészítjük a pudingot: a tejet és a pudingport a folyékony steviával csomómentesre keverjük,és sűrű pudingot főzünk belőle. Hagyjuk teljesen kihűlni.

  3.  A gesztenyés krémhez a kekszet törjük apró darabokra,majd adjuk hozzá a többi alapanyagot és nedves kézzel dolgozzuk össze.( Ha túl híg marad a krém,forró vízben oldjunk fel 1 nagy csomag zselatint és mielőtt a tésztára kennénk a gesztenyés krémet, keverjük el benne a zselatint! )

  4. A kihűlt tésztát vágjuk ketté és rakjuk vissza az egyik felét a tepsibe,ezt kenjük meg a puding felével, majd a gesztenyés krémmel. Rakjuk hűtőbe (főleg ha zselatinnal is dolgoztunk) míg a krém megdermed. Ezután kenjük meg a maradék pudinggal és rakjuk rá a tészta másik felét is!

  5. A csokoládét olvasszuk meg és keverjük csomómentesre egy kevés kókuszolajjal. Kenjük meg vele a sütemény tetejét,majd rakjuk hűtőbe.

Érdemes több órára vagy akár egy éjszakára hűtőben pihentetni,hogy összeérjenek az ízek és könnyen szeletelhető legyen!
Nagyon finom és csodás vendégváró desszert,csak ajánlani tudom!! Biztos siker!




Legnézettebb receptek