Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók

10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 db tojás
kb. 1 dl tej
só,bors ízlés szerint

A töltelékhez:

1 kg darált hús
4 ek. tejföl
1 tojás
1 tk. kókuszzsír

bors
pirospaprika
majoránna

A kenéshez: 1 tojássárgája
 

Elkészítés

  1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre).

  2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk.

  3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük.

  4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt.

  5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk.

  6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ készre sütjük.





Legnézettebb receptek