Diós-pudingos torta lisztmentesen,hozzáadott cukor nélkül

Hozzávalók

/24 cm átmérőjű formához/

8 db tojás
2 evőkanál cukormentes kakaópor
8 evőkanál darált dió
1 evőkanál vaníliás eritrit
1 csapott evőkanál folyékony stevia
fél csomag sütőpor
1 marék durvára tört dió

A pudingokhoz :

2 csomag cukormentes eper puding
8 dl tej
édesítőszer ízlés szerint

1 csomag cukormentes csokoládé puding
5 dl tej
édesítőszer ízlés szerint

a pudingos rétegek tetejére szórtam még darált diót.
 

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk,a fehérjét kemény habbá verjük.

  2. A tojások sárgáját a vaníliás eritrittel és a steviával habosra keverjük,majd hozzáadjuk a kakaóport,a darált diót és a sütőport.

  3. Ezután hozzáadjuk a kemény habbá vert fehérjét,a durvára tört diót és csomómentesre keverjük.

  4. Szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát és 180°-ra előmelegített sütőben /alsó-felső sütés programon/ készre sütjük. Tűpróbával ellenőriztem!

  5. Amikor elkészült a tészta,hagyjuk kihűlni a formában /persze a sütőpapírt vegyük le/ és öntsük rá a sűrűre főzött eper pudingot,szórjuk meg darált dióval.

  6. Ezután készítsük el a csokoládé pudingot és öntsük az epres puding tetejére,majd szórjunk rá ismét darált diót.

  7. Rakjuk a hűtőbe,hagyjuk teljesen kihűlni és csak ezután vegyük le a tortagyűrűt!


Legnézettebb receptek