Dupla sajtos,rakott hús zabtörettel!

Hozzávalók

(Én egy kis méretű hőálló tálat használtam)

A húshoz:

40 dkg darált hús /kevés zsír legyen a husin/
1 ek. tejföl + 1 dl tej
2 gerezd zúzott fokhagyma
kb. 1 ek. kókuszzsír
Fűszerek:
só,bors,őrölt pirospaprika
bazsalikom
oregánó
kakukkfű
majoránna ízlés szerint.

A zabtörethez:

200 g  Szafi fitt gluténmentes zabtöret
kb. 1 csapott mk. só
4 dl víz
1 ek. olíva olaj

Kell még hozzá:
– 2 csomag light mozzarella
– 300 ml tejföl

 

Elkészítés

  1. A zabtöretet olíva olajon picit lepirítom,ezután hozzáadom a vizet és letakarva párolom tovább.Közben persze át kell kavarni,nehogy leragadjon. Mikor már majdnem teljesen elkészült,leveszem a tűzhelyről és pihentetem,ez alatt az idő alatt fogja teljesen felszívni a főzővizet.

  2. A húst,a kókuszzsíron picit megpirítom,hozzáadom a fűszereket, (és ha szükséges egy pici vizet) így párolom készre. Mikor elkészült a hús, 1 ek. tejföl és 1 dl tej keverékével még összefőzöm.

  3. Ezután fogok egy hőálló tálat,amit vékonyan kókuszzsírral vagy olíva olajjal kikenek és a zabtöretet elegyengetem az alján.

  4. A zabtöret tetejét megkentem 2 ek. tejföllel, és erre raktam rá 1 csomag mozzarellát felszeletelve.

  5.  A következő rétegnek,a fűszeres húst oszlatom el a mozzarella tetején.

  6. A hús tetejét,ismét megkenem 2 ek. tejföllel.

  7. Utolsó lépésként a rakott husi tetejét,megpakolom a másik csomag mozzarellával.

  8. 180 °-ra előmelegített sütőben ,szép pirosra sütöm.

Egészséges,zsírszegény,gluténmentes ebéd kell? Akkor ez a Te recepted!! Ráadásul 30 perc alatt össze is tudod ütni! 😉 Az íze pedig csodás!! 🙂
 



Legnézettebb receptek