Egy örök klasszikus,kicsit másképp: Túrós tészta, bacon bundában !

Hozzávalók

  • 20 dkg száraz tészta (nagy kocka)

  • pici olaj és víz a tészta kifőzéséhez

  • 20 dkg félzsíros túró

  • 150 g 20 %-os tejföl

  • 40 dkg bacon (olyat válasszunk amelyik jó husis és kevésbé zsíros)

  • 15 dkg sajt

  • só és bors ízlés szerint

  • A tetejére tejföl és friss snidling kerül apróra vágva !

Elkészítés

  1.  A vizet felforralom egy pici sóval és kb 1 tk. olajjal (így a tésztánk nem tapad össze) majd hozzáadom a tésztát és ” al dente” -re főzöm és hűlni hagyom.

  2. A langyos tésztát a tejföllel,túróval,sóval és a borssal jól összekeverem.

  3. Fogok egy őzgerinc formát és kibélelem a baconnel,úgy hogy a bacon kicsit érjen túl a formán,hogy be tudjuk majd fedni a tészta tetejét.

  4. Belerakom a baconnel bélelt formába a túrós-tejfölös tésztát és jó alaposan lenyomkodom,majd ráhajtom a bacon másik felét úgy hogy teljesen fedje be a tésztánkat.

  5.  Előmelegített sütőben (180°,alsó-felső sütés) addig sütjük még a bacon jól megpirul,majd megszórom reszelt sajttal és így sütöm tovább míg szépen meg nem pirul a sajt is a tetején.

  6. Utolsó lépésként,kifordítom egy tálcára és hagyom kihűlni,csak utána vágom fel.

  7. A tetejére tejföl és friss snidling került!

 

Ha valami nagyon egyszerű,gyors,finom és laktató ebédet szeretnénk készíteni de nem akarunk elrugaszkodni túlságosan a jól megszokott ételeinktől,ez a recept pont megfelel..megmaradt a hagyományos ízvilág kicsit izgalmasabban elkészítve! 🙂







Legnézettebb receptek