Epres pite

Hozzávalók

  • A tésztához:

  • 18 dkg zabpehely ledarálva és 1 ek. kókuszliszt

  • 1 mokkás kanál sütőpor

  • 1 tojás

  • fél citrom reszelt héja

  • 1 ek. kókuszzsír

  • fél dl tej

  • A krémhez:

  • 35 dkg zsírszegény túró

  • 300 ml natúr joghurt

  • 20 dkg friss eper

  • 5 ml tej

  • 1 citrom reszelt héja

  • édesítőszer ízlés szerint

  • A zselatinhoz pedig 10 ml tej és 1 nagyobb ek. zselatin.

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrom majd fél órára hűtőbe rakom picit pihentetni.

  2. Kókuszliszttel szórt felületen kicsit átgyúrtam a tésztát majd kinyújtottam és kókuszzsírral kikent (pici kókuszliszttel is megszórtam) piteformába nyomkodtam.

  3. 180°-ra előmelegített sütőben addig sütöttem még szép barna nem lett.

  4. A krémhez:

  5. A túrót és a joghurtot az édesítőszerrel és a citromhéjjal botmixerrel,összeturmixoltam.

  6. Ezután felkarikáztam kb 6 db epret és a túrós krémhez kevertem.

  7. A zselatint elkészítettem a tejjel,egy picit hagytam hűlni majd a krémhez kevertem.

  8. A kihűlt tésztára öntöttem a krémet majd megdíszítettem eperrel és egy kis mentával is!

Legnézettebb receptek