Epres tiramisu /hozzáadott cukortól mentes,zsírszegény,szénhidrátcsökkentett/

Hozzávalók

A tésztához: 

 

50 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék

3 csapott evőkanál eritrit

1 kávés kanál vanília aroma

1 csipet só

8 db tojás

1 kávés kanál sütőpor

 

A krémhez:

 

500 g light mascarpone

2 dl kókusztejszín vagy sima tejszín

2 csapott evőkanál eritrit

1 kávéskanál vanília aroma

 

A piskóta mártogatásához: tej + koffeinmentes kávé és eritrit ízlés szerint

Az epres öntethez:

 

500 g eper (lehet fagyasztott eper is)

1 csapott evőkanál eritrit

 

A tetejére: cukormentes kakaópor, 200 g eper , 6 g cukormentes csokoládé + egy pici olvasztott kókuszzsír

 

Elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat,az ez eritrittel,vaníliával és a csipet sóval alaposan felverem.

  2. Ezután apránként hozzáadom a Szafi reform rostkeveréket és a sütőport,majd csomómentesre elkeverem.

  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a tésztát (én egy picit ezt is megkentem olvasztott kókuszzsírral a sütőpapírt) és 180 °-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés és légkeverés programon) kb. 20 perc alatt készre sütöm.

  4. A mascarpone-s krémhez a hozzávalókat egy tálban simára elkeverem,kézi robotgép segítségével.

  5. Az epres öntethez : az epret és az eritritet összeturmixolom.

  6. A kihűlt piskótát felcsíkozom majd egyesével megmártogatom a kávéban és egy átlátszó üvegtál aljába szorosan egymás mellé rakom.

  7. Ezután megkenem a piskótákat a mascarpone-s krémmel,majd leöntöm az epres krémmel is.

  8. Megismétlem ugyanilyen sorrendben a rétegezést és a tetejére cukormentes kakaóport szitálok.

  9. A csokoládét felolvasztom a kókuszzsírral (csak annyi kókuszzsírt adok hozzá,hogy a csokoládé elég folyékony legyen a díszítéshez) és keverek hozzá 1 teáskanál cukormentes kakaóport.

  10. Utolsó lépésként a tiramisu tetejére egészben és szeletelve epret rakok,amit a csokoládéval leöntök.



Legnézettebb receptek