Epres-túrókrémmel töltött piskóta,kókuszliszttel!

Hozzávalók

 

  • A tésztához:

  • 2 ek. kókuszliszt

  • 3 ek. zabliszt

  • 1 ek. cukormentes kakaópor

  • 1 cs. sütőpor

  • 6 tojás

  • édesítőszer ízlés szerint

  • A krémhez:

  • 30 dkg zsírszegény túró

  • 250 ml zsírszegény natúr joghurt

  • 25 dkg eper + 4 db eper leve

  • édesítőszer ízlés szerint

Elkészítés

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját az édesítővel,habosra keverem.

 

  1. A száraz hozzávalókat a sárgájához adom és jó alaposan összekeverem.

  2. Ezután a tojások fehérjét habbá verem és hozzáadom a többi hozzávalóhoz.

  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe (amit én vékonyan kókuszzsírral kikentem) öntöm a tésztát és 180 °-ra előmelegített sütőben,tűpróbáig sütöm.

  4. Mikor elkészült,kiveszem a sütőből és hűlni hagyom.

  5. A krémhez a túrót,a joghurtot és az édesítőszert botmixer segítségével eldolgozom,majd hozzáadom az 5 db epernek a levét és jól elkeverem.

  6. Az epret megmosom és felkarikázom,majd belekeverem a túrókrémbe.

  7. A tésztát kettévágom és betöltöm a túrókrém felével,a másik felét pedig a tetején simítom el.


Legnézettebb receptek