Fahéjas-almás tekercs lisztmentesen

Hozzávalók

  • A tésztához:

  • 5 tojás

  • 4 ek. eritrit

  • 4 ek. zsírszegény kakaópor

  • Az almás töltelékhez:

  • 3 db közepes méretű alma

  • 20 dkg zsírszegény túró

  • 2-3 ek. natúr joghurt

  • 2 ek. eritrit

  • 1 csapott mokkás kanál fahéj

  • 1 citrom reszelt héja + 1/2 citrom leve

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét 1 ek. eritrittel kemény habbá verem.

  2. A tojások sárgájához hozzáadom a maradék eritritet és fehéredésig verem,ezután egy spatula segítségével óvatosan a felvert tojásfehérjéhez keverem.

  3. (Aki szeretne szívecskéket gyártani,rakjon félre 2 evőkanállal egy kis tálba.)

  4. Amikor ezzel elkészültem hozzákeverem a kakaóport.

  5. A kis szíveknek a félretett tésztához kevertem 1 ek. lisztet,sárga ételfestéket és egy sütőpapírral bélelt tepsibe formáztam meg egy hurkapálcika segítségével majd fagyasztóba raktam,hogy ne folyjon össze a kakaós tésztával!

  6. Mikor megdermedtek a szívek ráöntöttem a kakaós tésztát és 180°-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütöttem. (Vigyázzunk mert hamar megsül,én tűpróbával ellenőriztem!)

  7. Amikor megsült a tészta,egy konyharuhába feltekerem és hagyom kihűlni.

  8. Amíg a tészta hűl,elkészítjük a tölteléket a következőképpen:

  9. Az alma kivételével mindent egy tálba raktam és botmixerrel eldolgoztam.(ha szükséges még édesítjük.)

  10. Ezután a krémhez keverem a felkockázott almát.

  11. A tésztáról leszedem a sütőpapírt és beletöltöm a krémet majd hűtőbe rakom, hogy jól összeálljon!













Legnézettebb receptek