Fahéjas banánkenyér,csokoládéval leöntve!

Hozzávalók

  • 20 dkg kókuszliszt

  • 5 dkg teljes kiőrlésű liszt

  • 2 db tojás

  • 3 dkg olvasztott kókuszzsír

  • 2 dkg olvasztott vaj

  • 1 nagy ek. tejföl

  • 3 db banán

  • 1 mk. őrölt fahéj

  • 1 tk sütőpor

  • 1 csipet szódabikarbóna

  • 1 csipet só

  • édesítőszer ízlés szerint

  •  

  • A tetejére: 3 dkg olvasztott cukormentes csokoládé

Elkészítés

  1. A tojást egy tálba felverem (mixer segítségével) és hozzáadom az olvasztott vajat és kókuszzsírt.

  2. A banánt villával összetöröm és a tojáshoz hozzáadom,elkeverem.

  3.  Ezután hozzáadom a tejfölt, az édesítőszert és jól összekeverem.

  4. Kimérem a száraz hozzávalókat és a tojásos keverékhez öntöm apránként,állandó keverés mellett.

  5. Egy sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába vagy akár torta formába,elegyengetem a tésztát és előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütöm.

  6. ( Ha esetleg úgy vesszük észre hogy túlságosan sül a teteje,rakjunk rá sütőpapírt és így süssük tovább!)

  7.  A tetejére megolvasztottam a csokoládét és lelocsoltam vele! 😉

  8. Reggelire kávé mellé,vagy egy pohár tejjel isteni finom párost alkotnak!! 🙂


Legnézettebb receptek