Fekete-erdő torta,hozzáadott cukortól mentesen és csökkentett szénhidráttal!

Hozzávalók: ( 18 cm-es tortaformához)

A tésztához:

5 db tojás
2 evőkanál cukormentes kakaópor
2 evőkanál Szafi reform palacsinta lisztkeverék
kb. 1 dl tej
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál négyszeres erősségű édesítőszer
1 evőkanál vaníliás eritrit

vagy készítsünk egy 5 tojásos, kakaós piskótát.

A meggyes réteghez:

4 dl meggylé
20 dkg meggy
1 csomag vaníliás pudingpor
20 g zselatin + 4-5 evőkanál víz
édesítőszer ízlés szerint

A tetejére és a tortakrém másik rétegéhez: 500 ml növényi habtejszín

Díszítésnek: étcsokoládét és meggyet használtam.

Elkészítés:

1. A tojásokat válasszuk ketté és a fehérjét verjük kemény habbá. A tojások sárgáját az édesítőszerekkel verjük fel.

2. Ezután a tojássárgájához adjuk hozzá a sütőport, a lisztet, a kakaót és a tejet, majd keverjük össze. A tejet apránként adagoljuk a tésztához míg nem kapunk egy sűrű de folyékony állagot.

3. Utolsó lépésként óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük a tésztát és előmelegített sütőben, 180°-on (alsó-felső sütés,légkeverés programon) kb. 35 perc alatt süssük készre a tortát. Ellenőrizzük tűpróbával!

4. A meggyes krémhez: A meggyléből, az édesítőszerrel és pudingporral főzzünk sűrű krémet. Amikor kihűlt a puding, a meggy felét (kb. 10 dkg) botmixerrel a pudingba pürésítettem, a meggy másik felét pedig hozzákevertem. Végül a vízben feloldott zselatint hozzákevertem.

5. Verjük fel a növényi habtejszínt. (Adhatunk hozzá 1 kicsi csomag habfixálót is.)

6. Amikor kihűlt a tészta, töltsük meg a meggyes krémmel és a habtejszín felével. Ha visszarakjuk a formába úgy könnyebb dolgunk lesz, szebben összeáll a tortánk! Rakjuk hűtőbe 1 órára.

7. Mikor már szép összeállt a tortánk, vegyük le róla óvatosan a kapcsos formát és kívülről is kenjük meg habtejszínnel. Ezután rakjunk rá meggyet és étcsokoládéval díszítsük!

Jó nassolát mindenkinek!

Legnézettebb receptek