Fokhagymás-tejfölös,sajtos lángos teljes kiőrlésű lisztből!

Hozzávalók

15 db közepes méretű lángoshoz.

1 kg teljes kiőrlésű liszt ( lehet keverni sima liszttel is)
5 dl langyos tej
3 dkg élesztő
2 dl tejföl
1 csapott evőkanál só

A sütéshez: kókuszolaj

A tetejére : fokhagymás tejföl és reszelt sajt került.

 

Elkészítés

  1. Az élesztőt,a langyos tejben felfuttatjuk.
  2. Keverjük össze a lisztet,sót és adjuk hozzá a tejfölt,és az élesztős tejet. Alaposan dolgozzuk össze  és letakarva fél órát kelesztjük.
  3. Mikor megkelt a tészta,egy serpenyőben olajat hevítünk és nedves kézzel formázzuk a tésztát,majd forró olajban mind két oldalát aranybarnára sütjük.
  4. Ha szeretnénk megtölteni a lángost,a nyers tészta közepére rakjunk sonkát,sajtot,hagymát majd ezután félbehajtjuk és így sütjük ki.
  5. A tetejére fokhagymás tejföl és reszelt sajt került. Jó étvágyat!

 

Legnézettebb receptek