Füstölt csülök tésztabundában

Hozzávalók

1,5 kg füstölt csülök
1 db vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél

60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 dl langyos víz
1 mokkáskanál cukor
10 dkg olvasztott vaj
2 db tojás
2-3 csapott teáskanál só

A kenéshez: 1 db tojássárgája , kevés tejszín
 

Elkészítés

  1. A füstölt csülköt puhára főzzük. A főzővízébe rakjuk bele a hagymát,fokhagymát és a babérlevelet.
  2. Amikor megfőtt,vegyük ki a főzővízből és hagyjuk hűlni. (a csontokat távolítsuk el)
  3.  Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1 dl langyos vízben,majd a liszthez adjuk.
  4.  Ezután hozzáadjuk a többi alapanyagot és összedolgozzuk,majd duplájára kelesztjük.
  5.  A tésztát olyan nagyra nyújtom , hogy a csülök szépen beleférjen és a tészta végeit alulra hajtom.
  6.  Vajjal vagy olajjal kikent hőálló tálba rakom és még 30 percig pihentetem.
  7. Ha letelt a 30 perc, tejszínnel elkevert tojássárgával lekenem és 200°-ra előmelegített sütőben alsó-felső sütés programon 40 percig sütöm. (A sütőbe rakjunk egy lábasba kb. 3 dl vizet is!)
     

 

Amikor elkészült,várjuk meg még kihűl és így szépen tudjuk szeletelni!

Nagyon finom és puha lesz a tészta, egy igazi laktató finomság! Jó étvágyat 🙂

 




Legnézettebb receptek