Gesztenyekrémes piskótatekercs

Hozzávalók

  • A tésztához:

  • 5 db tojás

  • 2 ek. tej

  • 4 ek. kókuszliszt

  • 1 tk. sütőpor

  • édesítőszer ízlés szerint

  • A krémhez:

  • 2 dl habtejszín

  • 450 g gesztenyepüré

  • A tetejére 200g legalább 50%-os étcsokoládé.

Elkészítés

  1. A tésztához először a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét habbá verjük.

  2. Ezután a tojások sárgáját az édesítőszerrel felverjük.

  3. Majd hozzáadom a száraz hozzávalókat és a 2 ek. tejet amivel jó alaposan kikeverem és végül hozzákeverem a tojások fehérjét amit már habbá vertünk.

  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe (amit én picit kikentem kókuszzsírral) öntjük a tésztát és előmelegített sütőben 180°-on készre sütjük.

  5. Amikor elkészült a tésztánk egy konyharuhába még melegen felcsavarjuk a sütőpapírral együtt,hogy majd tekerés közben ne törjön a piskótánk.

  6. Amíg hűl a tészta,megcsinálom a krémet a következőképpen:

  7. A habtejszínt felverem,majd hozzáadom a gesztenyepürét és sűrű krémmé keverem.

  8. Nem raktam hozzá édesítőszert mivel a gesztenye és a tejszín elég édes volt önmagában is.

  9. Mikor kihűlt a tészta kiveszem a konyharuhából és óvatosan leszedem róla a sütőpapírt és beletöltöm a krémet,majd szorosan felcsavarom és hűtőbe rakom.

  10. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk egy pici kókuszzsírral (vagy olajjal) és a tekercsre öntjük majd visszarakjuk a hűtőbe dermedni.


Legnézettebb receptek