Gluténmentes,szénhidrátcsökkentett diós linzer,hozzáadott cukor nélkül! /Szafi Reform/

Hozzávalók

  • Én 2 adagot készítettem ebből összesen 33 db linzer lett (lekvárral összeragasztva) !

  • (1 adaghoz)

  • 150 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett,kenyér és péksüteménylisztkeverék + 12 g a nyújtáshoz

  • 40 g darált dió

  • 30 g eritrit

  • 1 ek. vanília aroma

  • 1 g só

  • 1 db narancs lereszelt héja

  • 20 g frissen facsart citromlé

  • 2 db tojás

  • 1 db tojássárgája

  • 40 g kókuszolaj

  • A töltelékhez: cukormentes,házi sárgabarack lekvár

Elkészítés

  1. Mérjük külön edénybe a száraz alapanyagokat és a narancshéjat.

  2. Adjuk hozzá az olajat és morzsoljuk össze.

  3. Egy másik edénybe keverjük össze a folyékony hozzávalókat,majd öntsük hozzá a száraz hozzávalókhoz és gyúrjuk össze.

  4. Ezután takarjuk le frissentartó fóliával és rakjuk a tésztát 20 percre a hűtőbe.

  5.  Ha letelt a pihentetési idő,lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát.

  6. Nyújtsuk 4 mm vastagra és szúrjunk belőle tetszőleges formákat.

  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket és 180 °-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

  8.  Miután kihűltek,lekvárral összetapasztjuk őket!

Legnézettebb receptek