Gombás-póréhagyma krémleves

Hozzávalók

  • 3 db gomba
  • 1 db póréhagyma
  • 2 db répa
  • 2 db krumpli
  • 5 dl tejszín
  • húsleves alaplé
  • só,bors és tárkony ízlés szerint

Elkészítés

  1. A zöldségeket meghámozom,megmosom,felkockázom és megfőzöm annyi alaplében vagy vízben amennyi éppen ellepi a zöldségeket.
  2. Mikor puhára főttek a zöldségeink kicsit hűlni hagyjuk,ezután a tejszínnel a fűszerekkel és kb az alaplé felével  (amiben megfőztük) , turmixgépben pürésítjük jó sűrűre.
  3. Ezután hozzáöntjük az alaplevünk másik feléhez és felfőzzük. Ha esetleg túl sűrű lenne a levesünk hígíthatjuk,vízzel,tejjel,tejszínnel vagy ha túl sűrű akkor egy kis liszttel korrigáljuk és utána fűszerezünk.
Legnézettebb receptek