Görög joghurtos-tejszínes csirkemell,gombával, brokkolival és friss zöldfűszerekkel

Hozzávalók

1/2 csirkemellfilé
20 dkg csiperke gomba
1 közepes fej brokkoli
200 ml tejszín
3 nagy evőkanál natúr görög joghurt
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ág friss rozmaring,friss bazsalikom és petrezselyemzöld
só és bors ízlés szerint
1 evőkanál kókuszzsír

 

Elkészítés

  1. A brokkolit szedjük rózsáira,tisztítsuk meg és enyhén sós vízben főzzük puhára.

  2.  Egy serpenyőben hevítsük fel a kókuszzsírt és a megtisztított,apróra kockázott hagymát pirítsuk meg.

  3. Ezalatt a csirkemellet megtisztítom és felkockázom,majd hozzáadom a hagymához és tovább pirítom.

  4. Ezután hozzáadom a friss zöldfűszereket és ízlés szerint,sózom és borsozom.

  5. Amikor kicsit sült a csirke a fűszerekkel,hozzáadom a joghurtot,a tejszínt és összefőzöm.

  6. Utolsó lépésként hozzáadom a megpárolt brokkolit és a megtisztított felaprított gombát.(Ha konzerv gombát használunk,öntsük le a levét egy szűrőn keresztül.)

  7. Így főzöm addig amíg egészen sűrű és krémes lesz. Bulgurral tálaltam! 




Legnézettebb receptek