Grillezett oldalas, narancsos-zöldfűszeres-mustáros pácban,fóliában sült burgonyával és friss zöldsalátával!

Hozzávalók

1,5 kg oldalas
3 ek. mustár
1 evőkanál ketchup
1 nagy narancs kifacsart leve
4 gerezd fokhagyma
4 db babérlevél
majoránna,rozmaring,kömény,só,bors ízlés szerint

A fóliában sült burgonyához:

1 kg burgonya
só,bors,majoránna,oregánó ízlés szerint
olíva olaj vagy vaj

A salátához:

jégsaláta
kaliforniai paprika
paradicsom
lila hagyma
uborka
snidling,petrezselyem zöld
a tetejére szórhatunk feta sajtot és adhatunk hozzá egy kis balzsamecetet

Elkészítés

  1. Legelőször készítsük el a pácot,kenjük meg vele a húst és hagyjuk állni.

  2. A burgonyát tisztítsuk meg,szeleteljük majd keverjük össze a fűszeres olíva olajjal és tekerjük be vastagon fóliával.

  3. Grillezzük meg a húst,majd amikor már majdnem teljesen megpuhult rakjuk mellé a burgonyát és így egyszerre lesz minden kész.

  4. Utolsó lépésként tisztítsunk és szeleteljünk fel mindent a zöldsalátához és keverjük össze.

 

Nincs más hátra mint a tálalás…tökéletes a hús,burgonya és zöldsaláta kombinációja! 🙂 Jó étvágyat!

 







Legnézettebb receptek