Gyors és kiadós finomság ebédre : Hagymás bab

Hozzávalók

  • 1 nagy konzerv bab

  • 2 nagy fej vöröshagyma

  • 2 db nagyobb paradicsom

  • 5 dl házi paradicsompüré

  • 2 gerezd fokhagyma

  • oregánó,bazsalikom

  • só,bors,petrezselyem ízlés szerint

  • 2 ek. kókuszolaj vagy bármilyen zsiradék

  • ha nagyon extrázni szeretnék rakhatunk bele egy kis füstölt,húsos szalonnát és kolbászt.. 🙂

Elkészítés

  1. A kókuszolajon a megtisztított,apróra vágott hagymát megdinszteljük.

  2. Ezután adjuk hozzá az apróra felkockázott paradicsomokat,így pároljuk együtt.

  3. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát,a paradicsompürét és fűszerezzük ízlés szerint.

  4. Mikor már jól besűrűsödött,öntsük hozzá a konzerv babot és még egyet forraljunk rajta.

  5. Ha valaki szeretné dúsítani a szalonnával és a kolbásszal,azt külön egy kevés zsiradékon pirítsa meg,illetve süsse zsírjára a szalonnát és mindenki külön,kedvére megszórhatja a ropogósra sült finomságokkal! 🙂

 

Én szénhidrát csökkentett tésztával és egy kis reszelt sajttal tálaltam! Jó étvágyat!
 

Legnézettebb receptek