Gyros tál,ahogy én csinálom..! :)

Hozzávalók

  • A husihoz:

  • 2 egész csirkemellfilé

  •  1 csomag szeletelt bacon

  • 1 ek. olíva olaj

  • só,bors,majoránna,oregánó,kakukkfű,zsálya,fokhagyma

  • A sült krumplihoz:

  • 2-3 kg burgonya

  • a fűszersót én készítettem rá: só,bors,paprika,oregánó,majoránna,rozmaring,kakukkfű

  • és olaj amiben kisütjük.

  • A tartármártáshoz nem tudok pontos értékeket megadni mert ízlés szerint “szemre” készítettem:

  • kb.400 ml tejföl

  • kb. 5 ek. majonéz

  • 1 tk. mustár

  • 2 ek. citromlé

  • só,bors és édesítőszer/cukor ízlés szerint

  • (Én raktam hozzá 1 doboz konzerv kukoricát is)

  • A zöldségekhez:

  • 2 fej lilahagyma

  • 1 kaliforniai paprika

  • 3-4 paradicsom

  • kígyóuborka

  • jégsaláta

  • A tetejére pedig 30 dkg sajt!

Elkészítés

  1. Első lépésként megcsinálom a tartármártást a leírt hozzávalókból és beteszem a hűtőbe, addig is jól összeérnek az ízek.
     

  2. A husit megmosom és felszeletelem majd befűszerezem és állni hagyom egy kicsit.

  3. (A sót csak főzés közben adjuk majd hozzá!!)

  4. Ezután megtisztítom a burgonyát majd megpróbálok belőle szalmakrumpli nagyságú szeleteket vágni.

  5. A krumplihoz egy serpenyőbe öntöttem olajat és elkezdtem kisütni.

  6. Eközben husit egy serpenyőben az olíván picit megpirítom,majd lefedve párolom tovább.

  7. Amikor a husi majdnem elkészült a végén kicsit megint rápirítok.

  8. Ugyanebben a serpenyőben amiben a hús készült megpirítom a bacon szalonnát is.

  9. Amikor a krumpli kisült,megszórom a saját készítésű fűszersóval és jól átforgatom.

  10. Mindennel elkészültem,most már csak a zöldségeket kell felszeletni és “összepakolni” a gyros tálat! 🙂






Legnézettebb receptek