Ha könnyed ebédre vágysz: Csirkemellel töltött alma!

Hozzávalók

  • 20 dkg főtt csirkemell

  • 5 dkg vaj

  • 1 ek. teljes kiőrlésű liszt

  • 1 dl tej

  • 5 db nagyobb alma

  • 1/2 citrom

  • só,bors

Elkészítés

  1.  Az almákat meghámozom,félbe vágom és óvatosan kivájom a belsejét.Ezután citromos vízbe rakom,míg elkészülök a töltelékkel.

  2. A húst megtisztítom,puhára főzöm,majd egészen apró darabokra vágom.

  3.  2 dkg vajon,a lisztből fehér rántást készítek,majd 1 dl tejjel besűrítem,és összekeverem a hússal. Sóval,borssal ízesítem.

  4. Az alma kivájt belsejét (kivéve a magházat) kockára vágom és a csirkés töltelékhez keverem.

  5. A citromos vízből kivett almákat,megtöltöm a csirkével.Vajjal kikent hőálló tálba rakom,a maradék vajat felkockázom és az alma tetejére rakom.

  6. Előmelegített sütőben (alsó-felső sütés,180-200°) 30 perc alatt készre sütöm a töltött almákat.



Legnézettebb receptek