Halloween cupcake: Citromos-kakaós-zabos muffin alappal és vaníliás tejszínhabos krémmel!

Hozzávalók

  • A muffinhoz:

  • 10 dkg zabpehely ledarálva

  • 5 dkg apró szemű zabpehely

  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor

  • 5 dkg vaj + 5 dkg kókuszzsír olvasztva

  • 2 db tojás

  • fél csomag sütőpor

  • 1 citrom kifacsart leve

  • 2 citrom reszelt héja

  • 1 mk. fahéj

  • édesítőszer ízlés szerint

  • A krémhez:

  • 200 ml meggle cukrászhab

  • 1 cs. habfixáló

  • 1 csomag vaníliás puding (én cukormenteset használtam)

  • 3 dl tej

  • A díszítéshez: piros-kék-zöld ételszínező,pillecukor,2-3 kocka olvasztott csokoládé

Elkészítés

 

  1.  A sütőt előmelegítem 200 °-ra.

  2. A muffin tésztájához a kimért hozzávalókat egy tálba öntöm és összekeverem.

  3. Muffin formába töltöm (legalább a forma 3/4-ét megtöltöm) és az előmelegített sütőbe,készre sütöm kb. 35-40 perc alatt,én tűpróbával ellenőriztem!

  4. A krémhez a pudingot elkészítem és lehűtöm.

  5. A cukrászhabot félig felverem,hozzáadom a habfixálót és teljesen felverem.

  6. A kihűlt pudingot a tejszínhabbal összekeverem.

  7. A tejszínhabot 3 részre osztom és az ételszínezővel összekeverem.

  8. A muffin tetejére nyomom a színes krémet,majd a pillecukor alját ollóval bevagdalom és olvasztott csokoládéval “szemeket és szájat” készítek rá és a krém tetejére rakom a kész “szellemeket”.

 

Legnézettebb receptek