Házi készítésű teljes kiőrlésű oregánós tortilla,rozmaringgal tűzdelt sült pulykacombbal,chilis babbal és friss salátával megtöltve,fokhagymás-kakukkfüves öntettel!

Hozzávalók

  • A tortillához:

  • 2 bögre teljes kiőrlésű liszt

  • 3 ek. extra szűz olíva olaj

  • 1 csapott tk. só

  • 2/3 bögre meleg víz

  • 1 tk. oregánó

  • A chilis babhoz:

  • 3 db nagyobb vöröshagyma

  • 2 db vörös bab konzerv

  • 5 db paradicsom

  • 1/2 l sűrű házi paradicsomlé

  • pici kókuszzsír vagy bármilyen zsiradék

  • Só,bors,oregánó,bazsalikom,kakukkfű ízlés szerint és csilipaprika szintén ízlés szerint

  • A rozmaringgal tűzdelt pulykához:

  • 2 db pulyka alsócomb

  • 4 ág friss rozmaring

  • só,bors,majoránna ízlés szerint

  • pici olíva olaj

  • Az öntethez:

  • 400 ml tejföl

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 2 ág friss kakukkfű

  • pici tej

  • só,bors ízlés szerint

  • A zöld salátához:

  • jégsaláta

  • koktélparadicsom

  • uborka

  • kaliforniai paprika

  • lila hagyma

Elkészítés

  1. A pulyka combokat megtisztítom,beirdalom és jól bedörzsölöm a fűszerekkel és megtűzdelem rozmaringgal. (1-2 db ágat dobtam a tepsibe is.)

  2. Olíva olajat öntök egy nagyobb tepsibe és belefektetem a pulyka combokat majd öntök alá egy pici vizet és alufóliával lefedem. Előmelegített sütőbe tolom (200°) és mikor már megpuhult,leveszem a tetejéről a fóliát és kicsit pirosra sütöm.

  3. Most elkészítem a chilis babot: A hagymát félhold alakúra vágom és kókuszzsírban /vagy bármilyen zsiradékban/ megpirítom.

  4. Ezután hozzáadom a felkockázott paradicsomot és a sűrű paradicsomlevet,majd ízlés szerint megfűszerezem és összefőzöm. (Akár 1 óra hosszát is,hogy sűrű szinte krémes szószt kapjunk).

  5. Mivel én most konzerv babot használtam,így legutoljára a babot teszem hozzá amivel még egy jó 10 percet főzöm.

  6. A tortillához minden száraz hozzávalót egy tálba öntök,majd hozzáadom az olajat és apránként a meleg vizet. Így gyúrom össze,míg kemény tésztát nem kapok és ezután 20 percig pihentetem.

  7. A tésztát 8 egyenlő részre osztom,majd lisztezett pulton mindegyiket 1-1 körlappá nyújtom.

  8. Vékonyan megkenek egy serpenyőt olíva olajjal és közepes lángon melegítem.

  9. A tésztalapokat egyesével a serpenyőbe rakom és addig sütöm amíg hólyagos nem lesz,majd megfordítom és a másik oldalát is készre sütöm.(Ha azonnal nem fogyasztjuk,légmentesen le kell zárni,de le is lehet fagyasztani)!

  10. Az öntethez a 3 gerezd fokhagymát nyomjuk át a fokhagymanyomón,és adjuk hozzá a többi alapanyagot és keverjük el.

  11. A zöldsalátához a választott zöldségeket felaprítom és pici olívával megöntözöm.

  12. Most pedig összerakjuk a tortillát: – Alulra kerül a saláta,amit szépen eloszlatunk a tortilla lapon,erre kerül a chilis bab,majd a vékonyra csíkozott sült pulykacomb és az egészet meglocsolom a fokhagymás öntettel.

  13. Utolsó lépésként,feltekerem a tortillát és már lehet is fogyasztani! Aki gondolja,megszórhatja sajttal is és fokozhatja az élvezetet! 🙂

  14. Vigyázat isteni finom és nagyon laktató!!! 🙂












Legnézettebb receptek