Hortobágyi húsos palacsinta,ahogy én készítem! /diétás verzió/

Hozzávalók

(kb. 12 db palacsintához)

15 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg Szafi reform szénhidrát-csökkentett kenyér és péksütemény lisztkeverék /10 dkg teljes kiőrlésű liszttel is készíthetjük/
2 tojás
fél liter tej
és kb. 2 dl szénsavas ásványvíz
kókuszolaj

a töltelékhez:

1 kg darált hús -olyan húst válasszunk,amelyik nem zsíros-
3 szál friss metélő fokhagyma /természetesen fokhagyma gerezddel helyettesíthető/
friss oregánó,bazsalikom,majoránna
só,bors,őrölt pirospaprika és egy pici kömény ízlés szerint
kókuszolaj

 

A szószhoz:

300 ml tejföl
1 púpozott evőkanál teljes kiőrlésű liszt
8 dl tej
só,bors,pirospaprika

Elkészítés

  1.  A palacsinta tészta hozzávalóit -a víz kivételével- kézi robotgép segítségével csomómentesre keverem és hagyom állni. Mivel a tészta sűrű lesz így hozzáöntök még 2 dl ásványvizet.

  2. Kókuszolajjal kikent teflon serpenyőben kisütöm a palacsintákat. (Én minden palacsinta előtt egy kicsit kikentem a serpenyőt.)

  3. A húst kókuszolajon lepirítom,majd adok hozzá egy kis vizet és sóval borssal,pirospaprikával és köménnyel ízesítem. Mikor már majdnem elkészült a hús,akkor adom hozzá a friss zöldfűszereket,így sokkal intenzívebb ízt fogunk kapni.

  4. A kész palacsintákba,egy szűrőkanál segítségével beletöltöm az elkészült húst és szorosan feltekerem.Egy hőálló tálat vékonyan kikenek kókuszolajjal és belefektetem a megtöltött palacsintákat.

  5. A hús visszamaradt szaftjához adom a csomómentesre elkevert tejfölt-lisztet-tejet utána fűszerezek,ízlés szerint használtam sót,borsot és pirospaprikát. Picit összefőzöm,de nem hagyom hogy teljesen besűrűsödjön. Így öntöttem rá a palacsintákra ezt a szószt és előmelegített sütőben 200°-on 10-15 perc alatt összesütöttem.

 

Ezalatt az idő alatt a szószt szépen besűrűsödött a palacsintákon! Egy mennyei finom,nagyon laktató de mégis diétásabb verziója a hortobágyi palacsintának egy kicsit bátrabb fűszerezéssel! 🙂

 

Legnézettebb receptek