Húsvéti tál!

Hozzávalók

A töltött tojáshoz “csibékhez” és sonkatekercshez:

8 db tojás
10 dkg vékonyra szelt gépsonka
1 tk. mustár
4. ek tejföl
só,bors,pirospaprika ízlés szerint

A tálra került még :

füstölt házi kolbász
füstölt sonka
saláta
paradicsom
kaliforniai paprika

Elkészítés

 

  1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni.

  2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem.

  3. (Én 5 db tojást csináltam így meg!)

  4. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem!

  5. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat.

  6. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre.

  7. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóval!

Legnézettebb receptek