Ízletes és könnyű friss saláta a megmaradt pulykából,mustáros-balzsamecetes öntettel!

Hozzávalók

 

  • 1 fej saláta

  • 2 db paradicsom

  • 1 kaliforniai paprika

  • 1/2 kígyóuborka

  • jégcsapretek

  • 1 fej lilahagyma

  • 3 db főtt tojás

  • sült pulykamell

  • feta sajt

  • Az öntethez:

  • 1 nagy evőkanál mustár

  • 1 tk. balzsamecet

  • 2 dl olíva olaj

  • 1 mk. kakukkfű

  • só és bors ízlés szerint
     

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmosom,amelyiket szükséges meghámozom és apró kockákra vágom.

  2.  A tojást keményre főzöm,megtisztítom és lemosom nehogy maradjon rajta tojáshéj és ezután 4 felé vágom.

  3. A pulykát szintén apró kockára vágom.

  4. Ezután fogok egy nagy tálat és a zöldségeket elkeverem benne,a tetejére rászórtam az apróra vágott pulykahúst és feta sajtot majd körbe rakom a főtt tojás cikkekkel.

  5. Az öntethez a hozzávalókat jó alaposan elkeverem és már mehet is a salátánkra!

  6. Nagyon finom,könnyű étel így íz ünnepek után kifejezetten jól esik! 🙂



Legnézettebb receptek