Joghurtos-tejszínes-sonkás újhagymás tészta

Hozzávalók:

30 dkg főtt füstölt sonka
2 db újhagyma
300 ml tejszín
4 evőkanál natúr joghurt
1 csapott evőkanál liszt és 1 dl tej
1 evőkanál kókuszzsír vagy étolaj
bors
majoránna
kakukkfű

Elkészítés:

1. A felhevített kókuszzsíron megpirítom a felkockázott sonkát és a megtisztított, felkarikázott újhagymát.

2. Ezután fűszerezem és még egy kicsit pirítok rajta.

3. A tejszínt,a joghurttal,tejjel,a csapott evőkanál liszttel csomómentesre keverem és hozzáadom a megpirult sonkához és sűrűre főzzük.

4. A puhára főtt tésztát leszűrjük, és hozzákeverjük a tejszínes sonkához, de akár külön is tálalhatjuk egy kis reszelt sajttal a tetején.

Sót nem írtam a recepthez, mivel én elég sósnak tartottam a sonkát így az én ízlésemnek tökéletes volt só hozzáadása nélkül is!

Ez egy nagyon jó recept, ha szeretnénk a maradék sonkát felhasználni, és gyorsan el is készül nem kell vele pepecselni a konyhában! A siker pedig biztos! Jó étvágyat! 🙂

 

Legnézettebb receptek