Karamellás-habos süti /cukor-glutén-laktózmentes és szénhidrátcsökkentett/

Hozzávalók: ( kb. 15×25 cm-es tepsihez )

A tésztához:

280 g Szafi reform csokoládés muffin lisztkeverék
8 db tojás
40 g kókuszolaj
140 g víz
5 dkg vaníliás eritrit

Elkészíthetitek lisztmentesen is a tésztát:
8 db tojás
8 evőkanál cukormentes kakaópor vagy ( 5 evőkanál kakaópor és 3 evőkanál kókuszreszelék vagy darált dió)
édesítőszer ízlés szerint

vagy akár egy egyszerű kakaós piskóta is tökéletesen passzol ehhez a süteményhez!

A pudinghoz:

10 dkg karamellás zabpuding vagy 2 csomag Dr. Oetker karamellás pudingpor
7 dl tej
folyékony édesítőszer ízlés szerint

A tetejére:

Cukor-glutén és laktózmentes hulala habtejszín + ízlés szerint folyékony édesítőszer
1 evőkanál cukormentes kakaópor

Elkészítés:

1. A tészta folyékony hozzávalóit keverjük össze, majd adjuk hozzá a muffin lisztkeveréket és keverjük csomómentesre a tésztát. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük a tésztát és 180°-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés programon) 20 perc alatt süssük készre. Amikor elkészült hagyjuk hűlni.

2. A pudingot készítsük el , hagyjuk hűlni majd ezután öntsük a tészta tetejére.

3. Várjuk meg míg a puding teljesen kihűl , és csak ezután kenjük rá a tetejére az édesítőszerrel kemény habbá vert habtejszínt. Szórjuk meg a tetejét cukormentes kakaóval.

4. Rakjuk hűtőbe egy éjszakára , ezután szépen tudjuk szeletelni és az ízek is összeérnek!

Jó nassolást!

Ha esetleg érdekel :

A tésztához a lisztet és a karamellás zabpudingot itt tudjátok beszerezni:

https://www.dietas-termekek-webshop.hu/

 

Legnézettebb receptek