Készíts jégkrémet házilag : sárgadinnyés-csokoládés jégkrém hozzáadott cukor nélkül!

Hozzávalók

 (4 db jégkrémhez)

A sárgadinnyés réteghez:

10 dkg túró
kb. 0,5 dl tej
1 tk. vaníliás eritrit
édesítőszer ízlés szerint
és annyi sárgadinnye amennyit szeretnénk 🙂 én levágtam egy jó nagy cikket a dinnyéből azért nem tudok mennyiséget írni,ízlés szerint!

A csokoládés réteghez:

10 dkg túró
kb. 1 dl tej
6 dkg cukormentes étcsokoládé
1 teáskanál kókuszolaj
1 mk. vaníliás eritrit
édesítőszer ízlés szerint

Elkészítés

  1. A sárgadinnyés jégkrém hozzávalóit,egy tálba öntjük és botmixerrel pépesítjük. Megkóstoljuk és ha szükséges még ízesítünk rajta. Ezután formába öntjük és fagyasztóba rakjuk dermedni!

  2.  A csokoládés jégkrém hozzávalóit,szintén egy tálba kimérjük /a csokoládét mikróban olvasztottam meg a kókuszolajjal/ és botmixer segítségével pépesítjük.

  3. Amikor ezzel megvagyunk,(ha szükséges ízesítünk rajta és) mehet is a sárgadinnyés rétegre!

 

Rakjuk fagyasztóba,várjuk meg még teljesen megdermed és már fogyasztható is a saját készítésű,cukormentes jégkrém! 🙂 Sokkal jobban megéri házilag készíteni a jégkrémet,hiszen olcsóbban kijövünk,nincs tele rengeteg cukorral,gyorsan elkészül és nem utolsó sorban finomabb és egészségesebb! 🙂

 

Legnézettebb receptek