Kinder pingui karamell öntettel!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 6 tojás

  •  2 ek. méz

  • 6 ek. meleg víz

  • 6 ek. liszt

  • 1 csomag sütőpor

  •  2 ek cukrozatlan kakaópor

 

A krémhez:

  •  500 ml cukrászhab

  •  1 ek zselatin

  • 1 vanília rúd kikapart belseje

  • 1 citrom reszelt héja

 

Csokoládés bevonat a közepére és a tetejére :

 

  •  30 dkg étcsokoládé

  • pici olaj hogy kenhető legyen

 

Karamell öntet :

  • 12,5 dkg cukor

  •  2 ek víz

  • 75 ml habtejszín

  •  2,5 dkg vaj

  •  pici só

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból 2 lapot sütök,ezért én inkább megfeleztem a hozzávalókat és külön kavartam ki.

  2. A tojást külön választom és a sárgáját fehéredésig keverem a mézzel,ezután hozzáadom a vizet és a száraz hozzávalókat.

  3. A tojások fehérjét kemény habbá verem és hozzákeverem.

  4. Közepes méretű,sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a tésztát és  180 °-ra előmelegített sütőben megsütöm. Hamar meg fog sülni a tésztánk,de érdemes tűpróbával ellenőrizni.

  5. A tejszínes krémhez elkészítem a zselatint és picit hagyom hűlni.Eközben a tejszínt habbá verem és mikor már nem forró a zselatin apránként állandó keverés mellett hozzáöntöm.Hozzáadom a citromot és a vaníliát és elkeverem.

  6. A tészta egyik lapját tálcára rakom és megkenem a tejszínes krém felével,picit hűtőbe rakom dermedni addig felolvasztom a csokoládét.

  7. Kiveszem a hűtőből és a krémre ráöntöm a csokoládét majd vissza rakom dermedni.Ezután rákenem a tejszínes krém másik felét,rárakom a másik tészta lapot és leöntöm csokoládéval és hűtőbe rakom még teljesen megszilárdul a tetején.

Karamellás öntet:
 

  1. A cukrot a vízzel melegítem míg a cukor felolvad.Ezután magasabb hőfokon karamellizáljuk.(Közben nem keverjük).

  2. Amikor elérte a megfelelő színt,lehúzzuk a tűzről és óvatosan hozzákeverem a vajat,a tejszínt a sót és visszateszem a tűzhelyre és addig keverem még homogén nem lesz.

Legnézettebb receptek