Kókuszkrémes-currys csirke

Hozzávalók

  • 5 db egész csirkecomb

  • 2 dl kókuszkrém + 2-3 dl tej

  • 1/2 szál póréhagyma

  • 1/2 kaliforniai paprika

  • 1 db répa

  • 1 mk. curry

  • 2 ek. kókuszolaj

  • 1 ek. teljes kiőrlésű liszt

  • só,bors

Elkészítés

  1. A sárgarépát,a kaliforniai paprikát,és a póréhagymát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk.

  2. A csirkecombokat megtisztítjuk és ha szeretnénk elvághatjuk kisebb darabokra.

  3.  Egy serpenyőben a kókuszolajon megpirítjuk a hagymát és a sárgarépát ezután hozzáadjuk a csirkét és azt is lepirítjuk.

  4.  Ezután meghintjük a curryvel és alaposan átforgatjuk,majd puhára pároljuk.

  5. A kókuszkrémet,a lisztet és a tejet simára keverem és hozzáöntöm a megpuhult csirkéhez és felfőzöm,ezután sózom és borsozom.

  6. Mikor már szinte teljesen elkészült,hozzáadjuk a kaliforniai paprikát és hagyjuk még egyszer felfőni az ételt.
     

  7. Bulgurral tálaltam ! Nagyon finom,selymes és krémes főételt kapunk igazi ízbomba!! 🙂

Legnézettebb receptek